top of page

Skrota din bil

Första kontakt

Du kontaktar oss i första hand, där vi kan lösa bortforsling av bil med hjälp av bärgare, alternativt att du lämnar fordonet hos oss själv.

vad behöver du göra?

Du behöver ha med dig den gula delen (del 2) av ditt registreringsbevis på fordonet. Sedan behöver vi även ägarens legitimation och underskrift, alternativt om du har en fullmakt, för att vi ska kunna skrota ditt fordon i registret.

Beställ ny kopia av registreringsbeviset här.

skrotning och skatt

Eventuell återbetalning av skatt på fordonet sker automatiskt i samband med skrotning. När allt är klart får du med dig ett mottagningsbevis som är ett kvitto på att bilen är skrotad.

att tänka på 
 

Se till att tömma bilen på eventuella ägodelar. 

Ta gärna med eventuella låshylsor till däck och hjul, samt alla tillhörande nycklar.

betalar vi för din bil?

Vi betalar för din bil beroende på skick och modell. 

För att få ett uppskattat pris vänligen kontakta oss.

ÖVER 50 ÅR AV ERFARENHET

VAD HÄNDER MED DIN BIL NÄR DU LÄMNAT DEN TILL OSS?

​Bildemonteringen är bara en del utav en mer miljövänlig process. Ambitionen är att arbeta emot miljöförstöring och därför är det viktigt att ta vara på fordon som kan släppa ifrån sig skadliga ämnen som kan skada naturen.

Metallerna återvinns och de delar och material som går att ta till vara på återbrukas eller återvinns.

Bildelcentrum är anslutna till Bilretur, vilket är ett nätverk för seriösa bildemonterare som även är miljö och kvalitetscertifierade. Bilretur verkar även för en mer komplett cykel i återvinningssammanhang med miljön i fokus.

Då kan du lugnt veta att din bil tas om hand av kompetent personal och att återvinningen sker enligt lagkrav, producenternas anvisningar samt med hänsyn till miljön. Du kan vara säker på att din bil avregistrerad när du lämnar den till oss.

Car Headlights

Vill du skrota din bil eller har övriga frågor
kontakta oss

Tack för ditt meddelande!

bottom of page